2020-08-14 09:27News

Minc söker en kvalificerad redovisningsekonom

Vi söker nu en kvalificerad redovisningsekonom till Minc! Du kommer att vara en del av ett energifyllt team som är med och skapar framtidens innovativa bolag i Malmö. Vi söker dig som vill ta helhetsansvar för redovisningsfunktionen i ett mindre offentligt ägt bolag. 

Arbetsuppgifter

På Minc arbetar vi med att ge stöd och hjälp till entreprenörer med tidiga affärsidéer. Kreativitet, ambition och en önskan om att skapa nytt och bättre är i Minc’s DNA. För att vi ska kunna medverka till att innovativa företag och nyskapande idéer förverkligas är god ekonomi och kvalitet i redovisning av verksamheten grundläggande.

Rollen som övergripande ekonomiansvarig på Minc är således central. Du har inblick i och medverkar i den övergripande planeringen av budget, prognos, löpande bokföring, löner bokslut och årsredovisning. Tillsammans med den administrativa chefen stöttar du bolagets VD med verksamhetsutveckling, tertialuppföljning och prognos av verksamhet samt rådgivning i ekonomiska frågor.

Du kommer även att arbeta med ekonomisk planering, redovisning och uppföljning av projekt där Minc gemensamt med andra aktörer i Skåne har en aktiv roll. Det är därför meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med verksamheter som haft externfinansiering från exempelvis EU, Vinnova och Tillväxtverket.

Du blir en del av vårt Minc team med dedikerade rådgivare, entreprenörer och experter i en dynamisk och inkluderande miljö, inklusive Minc husets ca 300 entreprenörer.

Vi söker dig som:

  • Trivs med att arbeta i en entreprenöriell omgivning, är serviceintriktad och har lätt för att bygga relationer.
  • Vill ta helhetsansvar för redovisningen i ett mindre offentligt ägt bolag.
  • Är noggrann och strukturerad samtidigt som du är flexibel och klarar av att periodvis ha ett högt flöde av arbetsuppgifter.
  • Är prestigelös och kan fatta egna beslut för att komma vidare med dina arbetsuppgifter. Det är viktigt att du kan ligga steget före i att se vilka uppgifter som kommer och vad som behöver göras. Ständiga förbättringar och utvecklingsfrågor ser du som en naturlig del av ditt arbete. Arbetet förutsätter du har ett gott omdöme och tålamod samt hög prioriteringsförmåga. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.
  • Har minst en ekonomisk gymnasieutbildning och några års erfarenhet från en kvalificerad tjänst med liknande arbetsuppgifter.
  • Har god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift och har goda kunskaper i Excel. Det är meriterande om du har en högskoleutbildning inom ekonomiområdet, om din erfarenhet innefattar projektredovisning och om du har erfarenhet av Fortnox.
  • Har erfarenhet av kommunal redovisning. Vi tror att du har uppnått en personlig mognad och säkerhet i dig själv. Du ser dig själv i en expert inom ditt område och delar gärna med dig till andra.

Omfattning: Heltid

Ansökan skickas till work@minc.se senast den 28 augusti

Välkommen med din ansökan!About Minc

Startuphuset Minc i Malmö hjälper entreprenörer att bygga snabbväxande, internationella bolag. Minc blev nyligen framröstat som Sveriges bästa coworking space och rymmer i dagsläget Minc Incubator, den prisbelönade acceleratorn Fast Track Malmö, samt Startup Labs, en förinkubator där alla med en innovativ och skalbar affärsidé kan jobba gratis i upp till sex månader. Huset rymmer också Scaleup Workspace, kontorsplatser för växande startups, och Minc Lounge, ett kombinerat café och workspace. Minc är ett av Malmö Stads helägda bolag och finns i lokaler i centrala Malmö.