2019-04-10 14:25Press release

FTC2 gör sin första investering i Mincs inkubatorbolag

Fast Track Capital II, ängelinvesteringsbolaget knutet till Minc, har gjort sin första investering i ett av Mincs inkubatorbolag, Eletive AB.

 

Eletive mäter personalens välmående och engagemang och hjälper driva förbättringar i organisationer. Detta resulterar i ökat engagemang, minskad personalomsättning och reducerade stressrelaterade sjukskrivningar.

 

Eletive's grundare Marcus Wennmo säger: 

 

’Vi är glada över att vara första inkubatorbolaget som får investering från Fast Track Capital II. Fonden representerar ett stort antal erfarna affärsänglar som sammantaget har stort nätverk och kompetens och som dessutom har möjlighet att göra följdinvesteringar med Saminvest’. 

 

FTC2 går in som en del av nyemissonen som är på totalt 4.7 MSEK tillsammans med tunga investerare såsom Christer Fåhraeus, Linus Wiebe och Mårten Öbrink. 

 

Fast Track Capital II (FTC2) har 47 privatinvesterare, affärsänglar, varav en tredjedel kvinnor, som investerat 10 MSEK i FTC2, som matchat av 8 MSEK från statliga riskkapitalbolaget Saminvest kommer att investera 18 MSEK i Mincs bolag under en tvåårsperiod. Den totala investeringssumman med matchade följdinvesteringar uppgår till 60 MSEK. 

 

Minc Incubator är först i södra Sverige att kunna erbjuda investering även till sina inkubatorbolag.

 About Minc

Startuphuset Minc i Malmö hjälper entreprenörer att bygga snabbväxande, internationella bolag. Minc blev nyligen framröstat som Sveriges bästa coworking space och rymmer i dagsläget Minc Incubator, den prisbelönade acceleratorn Fast Track Malmö, samt Startup Labs, en förinkubator där alla med en innovativ och skalbar affärsidé kan jobba gratis i upp till sex månader. Huset rymmer också Scaleup Workspace, kontorsplatser för växande startups, och Minc Lounge, ett kombinerat café och workspace.

Contacts

Kinga Broel-Plater
Head of Incubator
Kinga Broel-Plater