2019-04-12 11:00Press release

Hon ska hjälpa ungdomar med ätstörning - får finansiering på 2,6 MSEK

Petronella Gustafsson, VD och grundare av Progress Me AB, har själv lidit av en ätstörning under många år. När hon längre fram blev frisk började hennes tankar kring att utveckla bättre redskap för att minska ätstörningsproblematiken och digitalisera metoder som är framtagna av KBT-terapeuter och psykologer.

 

Under resans gång har man identifierat det stora glapp som finns mellan primär och specialistvården och allt fler personer meddelar att de inte får den hjälp de behöver. Detta är något Progress Me vill förändra genom att avlasta vårdpersonal med helt nya metoder, samt erbjuda stöd och hjälp för föräldrar och närstående.

 

Under tisdagen fick bolaget beviljat följdfinansiering av Vinnova på 2,6 miljoner kronor. Detta möjliggör mycket för det nystartade företaget och vi väntar med spänning på vad som kommer härnäst!

 


About Minc

Startuphuset Minc i Malmö hjälper entreprenörer att bygga snabbväxande, internationella bolag. Minc blev nyligen framröstat som Sveriges bästa coworking space och rymmer i dagsläget Minc Incubator, den prisbelönade acceleratorn Fast Track Malmö, samt Startup Labs, en förinkubator där alla med en innovativ och skalbar affärsidé kan jobba gratis i upp till sex månader. Huset rymmer också Scaleup Workspace, kontorsplatser för växande startups, och Minc Lounge, ett kombinerat café och workspace.

Contacts

Carmen Gomez
Communication Coordinator
Carmen Gomez